Lázadó szaunázó! - avagy mi van a szauna ló túlsó oldalán

Szauna Hárpia

Szauna Hárpia

Lázadó a szaunában – mérges gőzök-gázok

Szaunázzunk - de hogyan? Fürdőruhában vagy a nélkül?

2017. november 06. - Szauna Hárpia

A világhálón és persze a mindennapi életben is egyre több helyen látni-hallani gyakorlott szaunásokat arról társalogni, hogy miért is kell fürdőruha nélkül szaunázni.

szauna-bikini.jpg

Az érvek között előkelő helyen szerepel, hogy „abban megyünk bele a medencébe is, így és bizony az megszívja magát a víz kezelésére szánt vegyszerekkel, amelyek aztán a szauna melegében mérgező gázok formájában párolognak ki belőle. Végül pedig azt a szauna mikroklímájából belélegezve nagyon káros a szaunázó vendégek szervezetére nézve.”

Akkor beszéljünk azokról a szaunákról, amik közvetlenül medence mellett lettek felépítve!

A medencetérben általában nagyon kellemes meleg van, hogy ne fázzunk a vízből kijövet sem. De a medence vize nem csak a szaunában párolog, hanem a medence térben is, nem csak 100 fokon, hanem 36 fokon is!

A levegő szép lassan klórral és egyéb szerekkel kezelt vízpárával telítődik és mivel ezeken a helyeken a szauna a medence partján helyezkedik el és nem légmentesen zárt, így ugyan azt a levegőt szívjuk odabent is.

Hova is akarok ezzel kilyukadni?

Arra, hogy tök mindegy hogy a mérges gáz a fürdőruhádból vagy a medencéből párolog a szaunába!

Tegyük hozzá, hogy a szaunában a légutak nyíltabbak, a tüdő hörgői is tágultabbak, így ezen az elven ezek a szaunák legegészségtelenebbek. Amennyibe egy jó szauna kerül, abból a pénzből akár jó helyre is építhették volna őket…

Félreértés ne essék! Ez nem azt jelenti, hogy a fürdőruhában való szaunázás egészséges lenne! Sőt!! Csupán arra akarok rávilágítani, hogy nem kizárólag onnan szabadulhatnak fel a mérges gázok, amelyek káros hatással lehetnek a szaunázóra!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaunaharpia.blog.hu/api/trackback/id/tr3513195626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RodrigeZZ 2017.11.07. 13:13:48

Pontos számot nem tudok, de több száz szauna van Magyarországon. Néhány tízben vannak szaunaprogramok, amin akinek tetszik részt vesz, akinek nem, az nem és szaunázik a köztes időben.
És még ennél is kevesebb olyan van, ahol nem lehet fürdőruhát viselni. Ráadásul ez sehol sem titok, benne van a házirendben, honlapon stb. Nem kell odamenni, és kész.

Egyébként pedig nincs igazad teljes mértékben. A fürdőruha szorosan rajtam van, nem tudok izzadni alatta, befülled a bőröm, ráadásul a kitágult pórusokon akadálytalanul fel tud szívódni az összes káros nyavalya.
De sokkal egyszerűbben is feltehetem a viszont kérdést: Miért jó fürdőruhában szaunázni?

sauna gourmet 2017.11.10. 21:54:09

@RodrigeZZ: majdnem tökéletes! De jó!
süti beállítások módosítása